Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Καθόλου δύσκολο, σας διαβεβαιώ, αρκεί να ακολουθήσετε ευλαβικά τα παρακάτω βήματα.
Στολίστε την υπέροχη βασιλόπιτα με φύλλα, μπάλες Χριστουγέννων, διακοσμητικά και θυμηθείτε με, yes we can!
Υλικά
750 γραμ αλεύρι
200 γραμ βούτυρο
260 γραμ ζάχαρη άχνη
3 αβγά
100 γραμ φρέσκο γάλα
25 γραμ κονιάκ
2 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
25 γραμ μαχλέπι καλά κοπανισμένο
1 πρέζα βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
60 γραμ καρυδόψιχα
Εκτέλεση
1. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα χτυπάτε καλά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
2. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το κονιάκ και τα προσθέτετε στο μίξερ με το μείγμα να χτυπηθούν. Οχι τρελά, απαλά!
3. Στο μίξερ προσθέτε το ξύσμα πορτοκάλι, το μαχλέπι και τη βανίλια, απαλά συνεχίζουμε να χτυπάμε
4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την καρυδόψυχα και το προσθέτετε στο μίξερ, απαλά χτυπάτε, σβήνετε το μίξερ.
5. Βουτυρώνετε καλά ένα ταψάκι στρογγυλό και ψήνετε τη βασιλόπιτα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά
6. Πρέπει πρώτα να κρυώσει. Την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τη στολίζετε με ό,τι υπάρχει γιορτινό στο σπίτι.