Το Δικαστήριο επέβαλε ισόβια φυλάκιση σε αρχαιοκάπηλους στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Το Δικαστήριο επέβαλε ισόβια φυλάκιση σε αρχαιοκάπηλους στη Θεσσαλονίκη

Ποινές ισοβίων για κακούργημα σε αρχαιοκάπηλους στη Θεσσαλονίκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύτατες ποινές επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε σπείρα αρχαιοκάπηλων που είχαν συλληφθεί να έχουν στην κατοχή τους θησαυρό ανεκτίμητης αξίας από τη περίοδο της αρχαίας Μακεδονίας.

Η υπόθεση βγήκε στο φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2011 μετά από αστυνομική επιχείρηση στο χωριό Γερακαρού Θεσσαλονίκης με τα κλοπιμαία να παρουσιάζονται και στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε ειδική εκδήλωση.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης από 16 χρόνια έως ισόβια. Η ποινή των ισόβιων δεσμών επιβλήθηκε σε δύο εκ των κατηγορουμένων. Όλοι τους κρίθηκαν ένοχοι, μεταξύ άλλων, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης αρχαίων μνημείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στους δύο που «έσπασαν» τα ισόβια και επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 16 και 20 ετών αναγνωρίστηκαν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και του πρότερου έντιμου βίου.

Τα δεκάδες αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή επρόκειτο να πουληθούν σε υποψήφιο αγοραστή έναντι ποσού που προσέγγιζε τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ