Επιστροφή στο... κάρβουνο δείχνει έκθεση για την παγκόσμια αγορά ενέργειας - iefimerida.gr

Επιστροφή στο... κάρβουνο δείχνει έκθεση για την παγκόσμια αγορά ενέργειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυναμική επιστροφή του γαιάνθρακα (κάρβουνο) έναντι του φυσικού αερίου προβλέπει πρόσφατη επιστημονική έκθεση σχετικά με τις πηγές ενέργειας και τις αγορές πρώτων υλών παγκοσμίως.

Στην απαρχή αυτής της τάσης βρίσκονται οι αναδυόμενες αγορές και οι χαμηλές τιμές, ενώ το ρόλο της έχει παίξει και η Γερμανία, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου Deutsche Velle.

«Ο γαιάνθρακας και το φυσικό αέριο βρίσκονται σε πόλεμο και το φυσικό αέριο χάνει τη μάχη», δήλωσε πρόσφατα η επικεφαλής του ΙΕΑ (Διεθνές Πρακτορείο Ενέργειας), Μαρία φαν ντερ Χόβεν, όταν της ζητήθηκε να περιγράψει την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στη διεθνή αγορά πρώτων υλών ενέργειας.

Η ερευνητική έκθεση του Πρακτορείου δείχνει ότι ο γαιάνθρακας παρουσιάζει σημαντική ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο, αποκαλύπτοντας τη Γερμανία ως ο μεγαλύτερος παγκοσμίως καταναλωτής καφέ γαιάνθρακα.

Ωστόσο, περιβαλλοντικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις αυτής της τάσης καθώς, σύμφωνα με τον Κάρστεν Σμιντ, ειδικό σε θέματα ενέργειας της Greenpeace, «ο γαιάνθρακας είναι μία από τις πιο επιβλαβείς για το περιβάλλον πηγές ενέργειας», απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Κατά το IEA, το 2011, ο γαιάνθρακας ήταν η δεύτερη σε κατανάλωση πηγή ενέργειας παγκοσμίως μετά τον ορυκτό υδρογονάνθρακα (πετρέλαιο), καλύπτοντας το 28% των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη, με την κατανάλωσή του να αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2017 κατά 500.000 τόνους το χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ