Χαμογελούν οι υπάλληλοι της Βουλής, καθώς η λύση που επελέγη για το μισθολογικό τους από την κυβέρνηση, φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για αυτούς. Βάσει αυτής οι αποδοχές τους εξομοιώνονται με τις αποδοχές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, που είναι υψηλότερες των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων και με τα επιδόματά τους, τα οποία είναι πολλά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, με τροπολογία που θα κατατεθεί αμέσως μετά τις γιορτές στο φορολογικό νομοσχέδιο οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής από 1ης/1/2013 πέραν του ότι εξομοιώνονται με τις αποδοχές και τα επιδόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, διασφαλίζεται και το καθεστώς υπερωριακής απασχόλησης οι λεπτομέρειες για το οποίο θα οριστούν με απόφαση του προέδρου της Βουλής, αλλά στη διάταξη ορίζεται ανώτατο όριο 52 ωρών υπερωριακής απασχόληση μηνιαίως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά το θέμα της εξομοιώσης των αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλής υπήρξε έντονη διαφωνία ανάμεσα στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ο τελευταίος επέμενε πως οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής πρέπει να εξομοιωθούν με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ο κ. Μπαλτάκος επέμενε ότι πρέπει να εξομοιωθούν με αυτές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Τελικά, όπως φαίνεται, πέρασε του κ. Μπαλτάκου και οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής θα εξομοιωθούν με αυτές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Για το λόγο αυτό και η ανακοίνωση που εξέδωσαν είναι ιδιαίτερα χαλαρή:
«Για μια ακόμη φορά, εμείς, οι εργαζόμενοι της Βουλής, βρεθήκαμε στο στόχαστρο της κυβέρνησης και στα φώτα της δημοσιότητας.
Η Κυβέρνηση με τη σημερινή της ανακοίνωση επιβεβαιώνει, σε εβδομαδιαία βάση, ότι η αιτία για το σύνολο των δεινών της χώρας και ο δρόμος για την ανάπτυξη και την ευημερία ταυτίζεται με την συνεχή διαπόμπευση των υπαλλήλων της Βουλής.
Εμείς οι εργαζόμενοι στη Βουλή, για πολλοστή φορά, ξεκαθαρίζουμε ότι ούτε στα λεγόμενα μισθολογικά ρετιρέ ανήκουμε ούτε έχουμε μείνει ανεπηρέαστοι από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Εμείς, σεβόμενοι το Σύνταγμα της χώρας και τη συνταγματική αυτονομία της Βουλής, αναμένουμε τη θέση του Προέδρου της Βουλής».