Μαξίμου απειλεί βουλευτές ΠΑΣΟΚ: "Εκλογές ίσον χρεοκοπία" - iefimerida.gr

Μαξίμου απειλεί βουλευτές ΠΑΣΟΚ: "Εκλογές ίσον χρεοκοπία"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με όλα τα μέσα προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, και θα τεθεί προς ψήφιση στις 23 Ιουνίου.Πολύ πριν ακόμα κλειδώσουν τα μέτρα, γνωρίζοντας πάντως πως θα ήταν ιδιαιτέρως σκληρά, επιστρατεύθηκε το απαραίτητο "μασάζ" των συνεργατών του πρωθυπουργού και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στους βουλευτές που αντιδρούσαν σε όσα μάθαιναν από τον Τύπο. Τώρα, λίγο πριν την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου, και με την ενημέρωση για το περιεχόμενό του να... αγνοείται, οι υπόγειες απειλές βουλευτών -που φοβούνται την ένταση της κοινωνικής αντίδρασης μετά και από τον εγκλωβισμό τους στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης- ότι δεν θα το υπερψηφίσουν οδήγησαν στα... μεγάλα μέσα. Οι απειλές άρχισαν να διαρρέουν και από το κυβερνητικό μέτωπο. Μιλούσαν για άμεση διαγραφή όσων καταψηφίσουν, όπως ακριβώς είχε γίνει στο Μνημόνιο ή το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών με τους Γιάννη Δημαρά, Βασίλη Οικονόμου, Σοφία Σακοράφα και Βαγγέλη Παπαχρήστο. Την ίδια ώρα, η εκστρατεία πειθούς συνεχίζεται, καθώς μη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα σήμαινε εκλογές και οι «εκλογές θα ισοδυναμούσαν με χρεοκοπία», όπως διαμηνύουν στους βουλευτές συνάδελφοί τους κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Τους προτρέπουν μάλιστα ανοιχτά να υπερψηφίσουν και μετά... «ας κάνουν ό,τι θέλουν»!

Κατά των εκλογών τάχθηκε ανοιχτά χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Μιλώντας στον Real FM, υποστήριξε ότι «είναι η χειρότερη εκδοχή για τη χώρα», τασσόμενος όμως εμμέσως υπέρ του ανασχηματισμού. «Η 1η Ιουλίου πρέπει να βρει τη χώρα με μια άλλη κυβέρνηση, με ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου", είπε, αντανακλώντας στα λόγια του το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μεγάλης μερίδας των "πράσινων" βουλευτών και ζητώντας από τον πρωθυπουργό να διορθώσει λάθη και αδυναμίες που υπάρχουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ