Αντώνης Σαμαράς: Αναβαθμίζεται ο πολιτικός διάλογος Ελλάδας - Γερμανίας - iefimerida.gr

Αντώνης Σαμαράς: Αναβαθμίζεται ο πολιτικός διάλογος Ελλάδας - Γερμανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαιρετισμό στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που αναφέρθηκε στο διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τόσο σε ζητήματα επικαιρότητας, όσο και σε ζητήματα αρχών και αξιών.

«Χαιρετίζω, σήμερα όχι τα ''εγκαίνια'', αλλά την επιστροφή του Ιδρύματος Αντενάουερ στην Ελλάδα! Το Ίδρυμα αυτό, έχει μεγάλη πολιτική και πνευματική παρουσία στην Ευρώπη και πέραν αυτής, σε 120 χώρες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «έτσι αναβαπτίζεται και αναβαθμίζεται ένας σημαντικός πολιτικός διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ένας διάλογος που επεκτείνεται πολύ πέρα από τα ζητήματα της επικαιρότητας και αγγίζει ζητήματα αρχών και αξιών. Ζητήματα δηλαδή απαραίτητα για να υπάρξει και σύγκλιση λαών και κρατών».

Για τον πρόεδρο του ιδρύματος «Κόνραντ Αντενάουερ» κ. Χάνς Πέτερινγκ ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως είναι ένας «άνθρωπος που ενσαρκώνει τα ιδανικά της μεγάλης Ευρωπαϊκής μας παράταξης». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Γκούσταβ Στέεσσεμαν, που ο οποίος επίσης διετέλεσε Καγκελάριος -για τρεισήμισι μήνες μόνο- τη σημαδιακή χρονιά του 1923.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς «και οι δύο ανέλαβαν τις τύχες της χώρας τους μετά από μεγάλη ήττα και καταστροφή: Ο Στρέσσεμαν μετά την γερμανική ήττα στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ο Αντενάουερ μετά τη γερμανική ήττα στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ιδρύματος Αντενάουερ Χανς Πέτερινγκ ξεκίνησε την ομιλία του στα ελληνικά λέγοντας «ότι είναι μεγάλη χαρά μου να βρίσκομαι μαζί σας απόψε το βράδυ εδώ στην Αθήνα» και σημείωσε: «Βιώνουμε μία δύσκολη περίοδο και ξέρω τι επιτυγχάνετε εσείς στην Ελλάδα. Λέω στους συμπατριώτες μου ότι δεν μπορεί να ξεχνάτε τι βιώσαμε εμείς μετά τον εθνικοσοσιαλισμό και ότι οι άλλοι λαοί μας έδωσαν χείρα βοηθείας. Βιώνετε μία δύσκολη περίοδο αλλά έχετε κάθε λόγο να είσαστε αισιόδοξη. Η Ευρώπη περνάει κρίση χρέους, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, καλείται να αντιμετωπίσει πολλά θέματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ