Η Χρυσή Αυγή στο στόχαστρο του Συμβουλίου της Ευρώπης - iefimerida.gr

Η Χρυσή Αυγή στο στόχαστρο του Συμβουλίου της Ευρώπης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Χρυσή Αυγή και η ρατσιστική βία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής δημόσιας παρέμβασης του επίτροπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουΐζνιεκς, ο οποίος χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ανησυχητικά» τα κρούσματα ακραίας βίας εναντίον μεταναστών στην Ελλάδα από μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο επίτροπος στάθηκε επίσης στο γεγονός της αύξησης περιστατικών εκφοβισμού και βίας – τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό – κατά δικηγόρων και οργανώσεων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται «προδότες» και απειλή για «την εθνική ταυτότητα και ασφάλεια».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε δε στην ελληνική «περίπτωση», η οποία βρίθει από κρούσματα παρεμπόδισης του νομικού έργου προσώπων και οργανώσεων υπεράσπισης των μεταναστών.

Στη συνέχεια της δημόσιας παρέμβασής του, ο επίτροπος αξιολόγησε αρνητικά τόσο τη Γαλλία, όσο και το Βέλγιο, για τις νομικές διατάξεις που έχουν θέσει σε ισχύ και με βάση τις οποίες ποινικοποιείται, εμμέσως πλην σαφώς, το έργο των υπερασπιστών των δικαιωμάτων μεταναστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ