Την Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι - iefimerida.gr

Την Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φουντώνει ο δικαστικός πόλεμος που ξέσπασε μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο έκρινε παράνομη την είσπραξη του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο Αρειος Πάγος μέχρι την Παρασκευή θα έχει αποφασίσει αν το τέλος θα παραμείνει συνδεδεμένο με τη ΔΕΗ ή θα αποσυνδεθεί η καταβολή των επόμενων δόσεων από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο μεταξύ διάστημα παραμένει σε ισχύ η απόφαση του Πρωτοδικείου και αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν το χαράτσι μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για την αναίρεση της απόφασης του Πρωτοδικείου το υπουργείο Οικονομικών επανέφερε τον ιχσυρισμό του ότι η αποσύνδεση του τέλους από τον λογαριασμό της ΔΕΗ θα φέρει μεγάλη απώλεια εσόδων ενώ οι δικηγόροι του Δημοσίου πρόσθεσαν ότι η μεταφορά του συστήματος είσπραξης από τη ΔΕΗ στην εφορία θα απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ