Ο βίαιος θάνατος 13χρονου γίνεται σύμβολο της βίας στη Συρία - iefimerida.gr

Ο βίαιος θάνατος 13χρονου γίνεται σύμβολο της βίας στη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χάμσα αλ- Κατίμπ, αποτελεί πλέον το σύμβολο της αιματηρής επανάσταση της Συρίας καθώς αν και μόλις 13 ετών, οι αρχές ασφαλείας τον βασάνισαν, τον ευνούχισαν και τελικώς τον σκότωσαν.

Στις 29 Απριλίου, ο μικρός συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 27 Μαΐου παρέδωσαν το σώμα του Χάμσα στην οικογένειά του, οι οποίοι κλήθηκαν να κρατήσουν κρυφό το γεγονός.

Ωστόσο βίντεο που κυκλοφορεί στο Youtube, δείχνει το πτώμα του άτυχου παιδιού, το οποίο είναι καλυμμένο με ροδοπέταλα, να έχει γεμάτο μώλωπες, τραύματα, χτυπήματα αλλά και σημάδια από ηλεκτροσόκ ενώ ο λαιμός του έχει υποστεί κάταγμα.

Μια φωνή στο βίντεο ακούγεται να λέει, «τον πήρανε ζωντανό και τον σκότωσαν γιατί ζητούσε ελευθερία» ενώ σε άλλα βίντεο που κυκλοφορούν, πλήθος κόσμου στη Συρία, κρατώντας πανό και μια φωτογραφία του Χάμσα διαμαρτύρονται για το θάνατό του.

Το Σάββατο, οι αρχές της Συρίας συνέλαβαν τον 65χρονο πατέρα του Χάμσα ενώ τη Δευτέρα συνέλαβαν επίσης το θείο και τον αδερφό του, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε σοκ και αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα την ώρα που τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν το τηλεοπτικό κανάλι Al- Jazeera και άλλα ξένα ΜΜΕ, ότι ασκούν προπαγάνδα.

Ακόμα και στη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, έχει δημιουργηθεί γκρουπ με τίτλο «Είμαστε όλοι σαν τον Χάμσα αλ- Κατίμπ» με περισσότερα από 61 χιλιάδες μέλη.

Η δολοφονία του 13χρονου, θυμίζει τη περίπτωση της νεαρής Νέντα η οποία πυροβολήθηκε εν ψυχρώ κατά τη διάρκεια του ξεσηκωμού στο Ιράν το 2009 εξαιτίας των αμφισβητούμενων αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ