Προς εκτόνωση οδεύει η «κρίση» φαρμακοποιών - υπουργείου Υγείας - iefimerida.gr

Προς εκτόνωση οδεύει η «κρίση» φαρμακοποιών - υπουργείου Υγείας

Προς εκτόνωση η κρίση φαρμακοποιών - υπουργείου Υγείας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά την οποία φάνηκε πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία για την αποπληρωμή των χρεών και την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας παρείχε τη δέσμευση ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς για το μήνα Σεπτέμβριο 2012 θα εξοφληθούν μέσα στο 2012. «Θεωρώ, ότι δεν έχει πλέον νόημα η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και αναμένω την αναστολή τους με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των φαρμακοποιών» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Λυκουρέντζος.

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους, προσανατολίζονται στην πιθανή αναστολή των κινητοποιήσεων τους μετά από διοικητικό συμβούλιο των συλλόγων τους την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα μετά την αποψινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε ότι τα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του νέου έτους. «Σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της υφιστάμενης νομοθεσίας», όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Τέλος, οι παλαιότερες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς (μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2011), συμφωνήθηκε να αποπληρωθούν σε συνεργασία των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ