Και η Ουγγαρία αναγνωρίζει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» - iefimerida.gr

Και η Ουγγαρία αναγνωρίζει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα χρησιμοποιεί η Ουγγαρία στις διμερείς σχέσεις με τη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Γκπορ Κάλετα.

«Η Ουγγαρία αναγνωρίζει εφεξής την ΠΓΔΜ ως 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' στις διμερείς σχέσεις με την χώρα αυτή των Βαλκανίων», διευκρίνισε ο Γκάμπορ Κάλετα.

Προηγουμένως η Βουδαπέστη χρησιμοποιούσε την ονομασία ΠΓΔΜ, η οποία δόθηκε προσωρινά από τον ΟΗΕ τον Απρίλιο του 1993.

Η ουγγρική κυβέρνηση θα διευκρινίσει σχετικά με τις λεπτομέρειες της απόφασής της σε ανακοίνωση που θα δώσει στη δημοσιότητα σύντομα, σημείωσε ο ίδιος προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημειωτέον ότι η Ουγγαρία δεν είναι η μόνη χώρα μέλος της ΕΕ που έχει ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» στις διπλωματικές επαφές με την ΠΓΔΜ, καθώς το ίδιο έχουν πράξει το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σλοβενία,η Ρουμανία,η Πολωνία, η Αυστρία και άλλες χώρες.

Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εκτός της Γαλλίας, ενώ στο σύνολό τους οι χώρες είναι ξεπερνούν τις εκατό

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ