Αλέξης Τσίπρας: Δεν είναι μονόδρομος η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Αλέξης Τσίπρας: Δεν είναι μονόδρομος η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση

Αλέξης Τσίπρας: Δεν είναι μονόδρομος η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των δύο πλευρών, η ηγεσία του Partido dos Trabalhadores (σ.σ. Κόμμα των Εργατών) εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετη στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Επίσης, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Ρούι Φαλκάο, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το που μπορεί να οδηγήσει ο ακραίος φιλελευθερισμός, εξέφρασε την επιθυμία οι σχέσεις των δύο χωρών όσο και των δύο κομμάτων να ενδυναμωθούν και να μπορέσουν, μέσα από πολιτικές αλληλεγγύης, να βοηθήσουν τη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της επίσκεψης στη χώρα αυτή της νότιας Αμερικής είναι να αξιολογηθεί η εμπειρία για το πώς η Βραζιλία, δέκα χρόνια πριν, κατάφερε, από τα πρόθυρα της κοινωνικής κρίσης, στην οποία την είχαν οδηγήσει ακραίες φιλελεύθερες πολιτικές, να οδηγηθεί σε μια συντεταγμένη δημοκρατική έξοδο από την κρίση, με αναδιανομή του πλούτου, την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

«Το μήνυμα που πρέπει να βγει είναι πως η πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας -ακραία, βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη- δεν είναι μονόδρομος αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε επίσης με τον γραμματέα διεθνών σχέσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Βραζιλίας ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση με εκπροσώπους του μεγαλύτερου κινήματος ακτημόνων που αριθμεί περί τα 5,5 εκατομμύρια μέλη.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είχε επαφές και με τους επικεφαλής των ελληνικών κοινοτήτων που ζουν και δραστηριοποιούνται επί χρόνια στη Βραζιλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ