Ποιος είναι ο νέος Πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο νέος Πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης

Ποιος είναι ο νέος Πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος Πατριάρχης που αναλαμβάνει το θώκο που άφησε ο εκλιπών Ιγνάτιος Δ΄ γεννήθηκε το 1955 στη Λαττάκεια στης Συρίας και αποτελεί τον εκατοστό εβδομηκοστό πρώτο πατριάρχη Αντιοχείας.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Λατάκια με πτυχίο του πολιτικού Μηχανικού, ενώ το 1978 ολοκλήρωσε τις θεολογικές σπουδές του στη σχολή του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1979 και ιερέας το 1983, στην υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής στη Λατάκια.

Επιπλέον, μεταξύ 1993 - 2005 διορίστηκε ως ηγούμενος του Αγίου Γεωργίου, Al Humayrah στην πατριαρχική μονή στη Συρία, όπου ίδρυσε μια θρησκευτική κοινότητα και ένα σχολείο για την πνευματική μελέτη. Κατά τα έτη 1993 - 2005 ήταν και ηγούμενος της μονής της Παναγίας του Λιβάνου.

Εξελέγη Μητροπολίτης της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης το 2008, ενώ συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια σε Ελλάδα, Ιταλία και άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ