Γερμανία: Στο... σωστό δρόμο οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Γερμανία: Στο... σωστό δρόμο οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης

Γερμανία: Στο σωστό δρόμο οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εύσημα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας λαμβάνουν οι χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα σύμφωνα με το προσχέδιο έκθεσης.

Όπως γράφει το περιοδικό «Der Spiegel», που δημοσιεύει απόσπασμα από το προσχέδιο, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία βρίσκονται «στη σωστή οδό» σύμφωνα με την κυβέρνηση της Γερμανίας.

Παράλληλα όμως στην ετήσια έκθεση ασκείται και κριτική για την ταχύτητα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων: «Η ανταγωνιστικότητά τους βελτιώνεται -με την εξαίρεση της Ιρλανδίας- πολύ αργά», επισημαίνεται στην έκθεση.

Τέλος, η το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας αναφέρει ότι στις τέσσερις χώρες μειώνεται το εργασιακό κόστος, σημαντικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα των τιμών, όμως αυτό αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή ανεργία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ