Τρεις ιρλανδικές τράπεζες «κουρεύουν» έως 90% το χρέος τους - iefimerida.gr

Τρεις ιρλανδικές τράπεζες «κουρεύουν» έως 90% το χρέος τους

κούρεμα χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις ιρλανδικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν ζημιές έως 90% στους κατόχους των ομολόγων τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η Bank of Ireland δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινώσει μία προσφορά σε μετρητά για το χρέος της χαμηλότερης εξασφάλισης (subordinated debt), ύψους 2,6 δις. ευρώ, η οποία θα προβλέπει «κούρεμα» της αξίας του κατά 80% έως 90%, ανάλογα με τον τύπο των ομολόγων.

Δύο άλλες μικρότερες τράπεζες, η Irish Life & Permanent και η EBS σχεδιάζουν να επιβάλουν αντίστοιχες ζημιές σε χρέος τους ύψους 1 δις ευρώ.

Η κίνηση των τριών τραπεζών έρχεται ως συνέχεια της έκκλησης της ιρλανδικής κυβέρνησης προς τους ομολογιούχους να αναλάβουν μέρος της οδύνης που προκύπτει από το σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Η Bank of Ireland ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση «θα λάβει όποια μέτρα θεωρήσει αναγκαία για να μεγιστοποιήσει την κατανομή του βάρους», στην περίπτωση που οι ομολογιούχοι δεν αποδεχθούν την προσφορά. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν δήλωσε ότι - αν οι ομολογιούχοι αρνηθούν την προσφορά - η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την ισχύ του νόμου, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα «να ληφθούν δραστικά μέτρα όσον αφορά το χρέος χαμηλότερης εξασφάλισης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ