Θρήνος στις ΗΠΑ - Σήμερα οι κηδείες των πρώτων δύο μαθητών - iefimerida.gr

Θρήνος στις ΗΠΑ - Σήμερα οι κηδείες των πρώτων δύο μαθητών

Θρήνος στις ΗΠΑ - Σήμερα οι κηδείες των πρώτων δύο μαθητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με νωπές ακόμα τις πληγές από το μακελειό της Παρασκευής, η μικρή πόλη Νιούταουν στο Κονέκτικατ, κηδεύει σήμερα τους δύο πρώτους από τους μικρούς μαθητές που εκτέλεσε εν ψυχρώ ο 20χρονος Άνταμ Λάντζα.

Όλα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο Σάντι Χουκ ήταν 6 και 7 χρόνων, ενώ μαζί τους σκοτώθηκαν και η διευθύντρια, η ψυχολόγος του σχολείου καθώς και τέσσερις δάσκαλοι.

Ο Τζακ Πίντο και ο Νόα Πόζνερ είναι τα πρώτα παιδιά που θα κηδευτούν σήμερα. Ο Νόα είχε κλείσει τα έξι του χρόνια μόλις τον περασμένο μήνα, ήταν το μικρότερο σε ηλικία θύμα και το 5ο παιδί της οικογένειάς του. Ο Τζακ αγαπούσε τα σπορ και ως φόρο τιμής ο παίκτης των New York Giants, Βίκτορ Κρουζ έπαιξε στον αγώνα της Κυριακής έχοντας γραμμένο στα γάντια και στα παπούτσια του το όνομά του μικρού.

Συγκλονισμένος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε μία συγκινητική επιμνημόσυνη δέηση σε εκκλησία της πόλης και τόνισε ότι η χώρα δεν κατάφερε να προστατεύσει τα παιδιά της, ενώ υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να γίνουν αλλαγές ώστε να αποφευχθούν άλλες τέτοιες τραγωδίες: «Δεν μπορούμε πλέον να το ανεχτούμε. Αυτές οι τραγωδίες πρέπει να σταματήσουν. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να αλλάξουμε»

Σε μία προσπάθεια να κρατήσει την ψυχραιμία του ο Ομπάμα, (ο οποίος την Παρασκευή δεν άντεξε και έκλαψε δημόσια) δήλωσε: «Έχουμε ευθύνη για κάθε παιδί. Αυτό είναι το πρώτο μας καθήκον, να φροντίζουμε τα παιδιά μας. Είναι η πρώτη μας δουλειά. Αν αυτό δεν είναι σωστό, τίποτε δεν θα είναι σωστό»

Τα σχολεία στο Νιούτον παραμένουν κλειστά μέχρι να συνέλθει η πόλη από το σοκ, ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, ωστόσο είναι αισθητές οι αλλαγές:

Σε ορισμένα σχολεία έχει αυξηθεί ο αριθμός των φρουρών ασφαλείας, ενώ σε άλλα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη των μαθημάτων και μαθητές και μαθήτριες μέσω Twitter καλούν τους συμμαθητές τους να φορέσουν άσπρα και πράσινα, τα χρώματα του Σάντι Χουκ.

Η κοινότητα θα πρέπει επίσης να αποφασίσει αν το σχολείο Σάντι Χουκ θα λειτουργήσει και πάλι. «Πιστεύω πως πρέπει να επιστρέψουμε. Αυτός είναι ο τρόπος για να επουλωθούν οι πληγές. Όχι αμέσως, αλλά δεν θέλω να το εγκαταλείψουμε» επισήμανε ο πρόεδρος της κοινότητας Τιμ Νόρθροπ. Προς το παρόν οι μαθητές θα φιλοξενούνται σε άδεια σχολείο γειτονικής πόλης, ενώ όλα τα παιδιά θα συμμετάσχουν σήμερα σε μια μεγάλη εκδήλωση με αθλήματα, επιτραπέζια παιχνίδια και χειροτεχνίες σε μια προσπάθεια να ξεχαστούν, σύμφωνα με την επιθεωρήτρια των σχολείων της πόλης Τζάνετ Ρόμπινσον.

Παράλληλα, περισσότερα στοιχεία για τον 20χρονο μακελάρη Ανταμ Λάντζα έρχονται στο φως: Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού σκότωσε την μητέρα του Νάνσι κατευθύνθηκε στο σχολείο, στο οποίο φοιτούσε όταν ήταν μικρός, έχοντας μαζί του εκατοντάδες σφαίρες, σε γεμιστήρες όπλων μεγάλης χωρητικότητας για το τουφέκι και τα δύο περίστροφα που είχε μαζί του, αλλά και το κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε.

(Εικόνα: Eurokinissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ