Έρχεται εβδομάδα κόλαση για τους ασφαλισμένους - iefimerida.gr

Έρχεται εβδομάδα κόλαση για τους ασφαλισμένους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για μία δύσκολη εβδομάδα, καθώς κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών, με τους τελευταίους να κρατάνε σήμερα και αύριο κλειστά τα φαρμακεία, τη στιγμή που η αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται.

Οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται και εν συνεχεία να ζητούν μέρος των χρημάτων τους προσκομίζοντας τις αποδείξεις, καθώς οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πέρα από το διάλογο με το υπουργείο Υγείας, οι φαρμακοποιοί θέτουν ως αίτημα την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πολιτικούς αρχηγούς, με σκοπό την εύρεση οριστικής λύσης στο ζήτημα σωστής λειτουργίας και βιωσιμότητας του ΕΟΠΥΥ.

Κινητοποιήσεις, όμως, σχεδιάζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά λόγω των μειώσεων των αποδοχών τους, της κατάργησης κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης και της ένταξης του ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ.

Κατόπιν τούτου, σύμφωνα με Τα Νέα-on line, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα ταμεία των νοσοκομείων, ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

Μεθαύριο Τετάρτη, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.

Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο-Μνημόνιο 3.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ