ΣΥΡΙΖΑ: Η Χρυσή Αυγή πίσω από την επίθεση στον Στρατούλη - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η Χρυσή Αυγή πίσω από την επίθεση στον Στρατούλη

ΣΥΡΙΖΑ: Η Χρυσή Αυγή πίσω από την επίθεση στον Στρατούλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό πυροδοτεί η επίθεση ατόμων που φέρονται ως μέλη της Χρυσή Αυγής στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, στο ΟΑΚΑ.

ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή μπαίνουν στα χαρακώματα με ανακοινώσεις και αντεγκλήσεις, ενώ η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση.

Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ηθικό αυτουργό της επίθεσης απαιτώντας την άμεση σύλληψη των δραστών, ενώ τόνισε ότι οι ενέργειες του ακροδεξιού κόμματος «καταλύουν τη δημοκρατία»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του 'πως τώρα θα σε σκοτώσουμε'.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά».

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή διέψευσε ότι είχε συμμετοχή στην επίθεση κατά του κ. Στρατούλη γιατί όλοι βρίσκονταν στη... Νίκαια, ενώ έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά κάνοντας λόγο για «πολιτικάντηδες αριστερούς που υποθάλπουν τη βία»

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Χρυσή Αυγή καμία σχέση δεν έχει με το επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στρατούλη στο ΟΑΚΑ, την ώρα που πραγματοποιούσαμε ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια. Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή».

Το ιστορικό της άγριας επίθεσης

Στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος, τον οποίο παρακολουθούσε με τον γιο του, ο βουλευτής δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα τριών ατόμων, οι οποίοι τον χτύπησαν επανειλημμένα με μπουνιές και κλοτσιές μέχρι να φθάσουν στο σημείο περισσότεροι οπαδοί της ΑΕΚ και οι άνδρες να τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον βουλευτή τα τρία άτομα όταν τον πλησίασαν του είπαν «Στρατούλη είμαστε μέλη της Χρυσής Αυγής. Θα σε σκοτώσουμε τώρα».

Ο βουλευτής δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι και τα πόδια και μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο του γηπέδου και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Τα χτυπήματα που δέχθηκε ο κ. Στρατούλης δεν είναι σοβαρά, ωστόσο, θα υποβληθεί σε περαιτέρω ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν φέρει κάποιο εσωτερικό τραύμα ή αιμάτωμα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τους άνδρες στην αστυνομία και στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση, ενώ, λίγο αργότερα, ένας άγνωστος άνδρας προσήχθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς ο κ. Στρατούλης δεν τον αναγνώρισε ως έναν από τους δράστες της επίθεσης.

Καταδικάζουν κυβέρνηση και κόμματα

Η κυβέρνηση με τη σειρά της καταδίκασε την επίθεση με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου:

«Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταδίκη του νεοναζισμού και της κοινωνικής και ρατσιστικής βίας καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε συσπείρωση και ενότητα» καταλήγει το κείμενο.

Την επίθεση κατά του Δημήτρη Στρατούλη καταδίκασε και η ΔΗΜΑΡ:

«Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την χουλιγκανική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα. Όσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

«Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ενταση και επεισόδια στη Νίκαια

Σημειωτέον ότι νωρίτερα υπήρξε ένταση και στη Νίκαια όπου είχε προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία η Χρυσή Αυγή και την ίδια ώρα αντιρατσιστικές οργανώσεις πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών στα Village στου Ρέντη, ενώ προξενήθηκαν και ζημιές σε καταστήματα με την Αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ