Γ.Προβόπουλος: «Απίθανα και γελοία τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή» - iefimerida.gr

Γ.Προβόπουλος: «Απίθανα και γελοία τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απίθανα και γελοία χαρακτηρίζει τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση για την παρουσίαση έκθεσης για την κλιματική αλλαγή.

Ο κ.Προβόπουλος τόνισε πως όλοι οι υπολογισμοί στις αναλύσεις κόστους-οφέλους που περιλαμβάνονται στην έκθεση και που αφορούν τα επόμενα 90 χρόνια «γίνονται σε ευρώ». Η έκθεση αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ολοκληρωμένης μελέτης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, ειδικότερα του κόστους της κλιματικής μεταβολής για την ελληνική οικονομία, του κόστους μέτρων προσαρμογής στο μεταβαλλόμενο κλίμα, καθώς και του κόστους της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας για μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Προβόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα αποτελέσματα της μελέτης καταδεικνύουν την ανάγκη θωράκισης της Ελλάδος έναντι των κινδύνων της κλιματικής μεταβολής και υιοθέτησης της κατάλληλης μακροχρόνιας στρατηγικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ