Σε εξέλιξη η Διυπουργική για τις συγχωνεύσεις στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Σε εξέλιξη η Διυπουργική για τις συγχωνεύσεις στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάργηση και η συγχώνευση φορέων, οργανισμών και υπηρεσιών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα βρεθεί στο επίκεντρο σήμερα, καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος αναμένεται να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής.

Η τρόικα έχει ζητήσει κατάργηση φορέων που δεν παράγουν έργο, συγχώνευση φορέων που επιτελούν παρόμοιες λειτουργίες και συγκέντρωση των συναρμοδιοτήτων σε ένα υπουργείο. Στον κατάλογο της κυβέρνησης βρίσκονται επιχειρήσεις κοινής ωφελείας που δεν έχουν πλέον αντικείμενο, οπότε θα πρέπει να κλείσουν, καθώς και περιπτώσεις υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου με συναφές αντικείμενο και αρμοδιότητες που θα συγχωνευθούν προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη αποδοτικότητα, αλλά και κυρίως να μειωθούν οι δαπάνες.

Η υλοποίηση του εγχειρήματος θα χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις. Στη δημιουργία του κατάλληλου υπόβαθρου για την υλοποίηση του έργου, όπως ενδεικτικά η δημιουργία μητρώου φορέων του Δημοσίου. Στην απόκτηση τεχνογνωσίας από την πλευρά των εμπλεκόμενων φορέων, μέσω της υλοποίησης διαδικασιών συγχώνευσης ή και καταργήσεων επιλεγμένων ομάδων φορέων του Δημοσίου σε πιλοτική φάση. Στην εκπόνηση «Οδικού Χάρτη» και των απαραίτητων εργαλείων για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος των συγχωνεύσεων – καταργήσεων. Και τέλος στη διενέργεια και την τεχνική υποστήριξη της διαδικασίας συγχώνευσης - κατάργησης για 20 ενδεικτικά ομάδες φορέων και την ανάπτυξη ειδικευμένου πληροφοριακού συστήματος για την παρακολούθηση του εγχειρήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ