Wall Street Journal: "Μήπως θέλετε να αγοράσετε ένα ελληνικό νησί;" - iefimerida.gr

Wall Street Journal: "Μήπως θέλετε να αγοράσετε ένα ελληνικό νησί;"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αυτό το προκλητικό τίτλο το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal αναφέρεται στις πωλήσεις κρατικών ακινήτων στις οποίες σκοπεύει να προβεί η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου αναζητάει αγοραστές για 75.000 κρατικά ακίνητα και έχει ήδη αναθέσει στην Εθνική Τράπεζα να προετοιμάσει την πώληση των 30 πρώτων στους επόμενους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα ελπίζει να προσελκύσει ξένους επενδυτές, αναφέρει η εφημερίδα, η οποία πληροφορεί μάλιστα τους αναγνώστες της ότι «ίσως ήλθε επιτέλους η ώρα» για να αποκτήσουν ένα ακίνητο «σε ένα ελληνικό νησί που τόσο ονειρεύονταν» ή να επενδύσουν «σε κυβερνητικά μερίδια στο καζίνο του Μον Παρνές της Πάρνηθας» ή ακόμη «να δημιουργήσουν ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με γήπεδο γκολφ διεθνών προδιαγραφών στο νησί της Ρόδου».

Στη Wall Street Journal ο Α.Καρυστινός, γενικός διευθυντής του τμήματος real estate της Εθνικής Τράπεζας δηλώνει πόσο κρίσιμη θα είναι η επιτυχία των πρώτων πωλήσεων ενώ εκτιμά πως τα έσοδα από τις πωλήσεις ή την ενοικίαση κρατικής ακίνητης περιουσίας μπορεί να φτάσουν στα 30 δισεκατομύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ