Προσοχή έρχεται η Τρόικα - Το επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής που κάνει θραύση - iefimerida.gr

Προσοχή έρχεται η Τρόικα - Το επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής που κάνει θραύση

Προσοχή έρχεται η Τρόικα - Το επιτραπέζιο στρατηγικής που κάνει θραύση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Προσοχή, έρχεται η Τρόικα» τιτλοφορείται το επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής που ξεπουλά στην Πορτογαλία. Στόχος των παικτών να κρατηθούν στην εξουσία, να φιμώσουν τους αντιπάλους και κυρίως να... τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν την άφιξη της Τρόικα.

«Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Κι εσύ επίσης μπορείς να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!», Με τη φράση αυτή διαφημίζεται το δημοφιλές παιχνίδι στην Πορτογαλία.

Η βασική ιδέα είναι ο παίκτης να αναλάβει τα ηνία μιας φανταστικής χώρας, της «Πορτουγαλανδίας». Ασκώντας την εξουσία πρέπει να επεκτείνει την επιρροή του σε διάφορες ομάδες συμφερόντων και να συγκεντρώσει τα «μεγαευρώ» που τοποθετούνται σε φορολογικούς παραδείσους.

Νικητής αναδεικνύεται ο «ηγέτης» που καταφέρνει να συνάψει τις περισσότερες πολιτικές συμμαχίες, να κερδίσει τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα προτού εμφανιστεί η κάρτα της «Τρόικας»: Πρόκειται για τρεις αγριωπούς, μαυροντυμένους άντρες που κρατούν χαρτοφύλακες με τα αρχικά ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ, δηλαδή των τριών πιστωτών των χωρών της Ευρωζώνης που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ