Ακυρώνουν τις συναυλίες τους στην Ιαπωνία γιατί φοβούνται τη ραδιενέργεια - iefimerida.gr

Ακυρώνουν τις συναυλίες τους στην Ιαπωνία γιατί φοβούνται τη ραδιενέργεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σοπράνο Anna Netrebko και ο τενόρος Joseph Calleja της διάσημης Metropolitan Orchestra της Νέας Υόρκης ακύρωσαν την τελευταία στιγμή τις εμφανίσεις τους στην Ιαπωνία γιατί φοβούνται πως θα μολυνθούν από ραδιενέργεια.

Την είδηση μεταδίδει το δίκτυο BBC και έχει ήδη προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων καθώς επίσημα οι ΗΠΑ δεν έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για τους αμερικανούς επισκέπτες στην Ιαπωνία. Οι υπεύθυνοι της metropolitan Orchestra έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα ψάξουν έστω και την τελευταία στιγμή για αντικαταστάτες ενώ ξεκαθάρισαν ότι οι ίδιοι δεν πιστεύουν πως διατρέχουν κανένα κίνδυνο τα μέλη τους που θα επισκεφτούν την Ιαπωνία και προκειμένου να τους καθησυχάσουν έφεραν ειδικούς επιστήμονες πως θα τους ενημερώσουν για την ραδιενέργεια. Ωστόσο η ρωσικής καταγωγής Anna Netrebko δήλωσε πως δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη και απέδωσε την απόφασή της αυτή «στις δραματικές στιγμές που έχω ήδη βιώσει με το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ» . Ο γενικός διευθυντής της Όπερας προσπάθησε να τη δικαιολογήσει λέγοντας πως «φοβόταν μήπως και η απόδοσή τη δεν είναι το ίδιο καλή λόγω άγχους και δεν ήθελε να απογοητεύσει τους Ιάπωνες fans της».

Οι συναυλίες ήταν προγραμματισμένες να γίνουν το διάστημα 4 με 19 Ιουνίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις εμφανίσεις τους στην Ιαπωνία ακύρωσαν και οι Vienna Boys Choir, Lyon Orchestra a και Stuttgart Chamber Orchestra.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ