Μέρκελ: Η Ευρώπη έχει ακόμη μπροστά της μια πολύ άσχημη περίοδο - iefimerida.gr

Μέρκελ: Η Ευρώπη έχει ακόμη μπροστά της μια πολύ άσχημη περίοδο

Μέρκελ: Η Ευρώπη έχει ακόμη μπροστά της μια πολύ άσχημη περίοδο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απορρίπτει τις αισιόδοξες προβλέψεις για την ευρωζώνη η γερμανίδα καγκελάριος τονίζοντας ότι οι χώρες τς Ευρώπης δεν πρέπει να χαλαρώσουν έχουν ακόμη μια περίοδο επώδυνων μεταρρυθμίσεων, χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ χαιρέτισε μεν τη συμφωνία για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών κι για την εκταμίευση της δόσης, αλλά εμφανίστηκε επιφυλακτική στις προβλέψεις της για το μέλλον.

«Ναι, έχουμε ήδη επιτύχει κάτι, αλλά πιστεύω ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας μια περίοδο πολύ δύσκολη», σημείωσε η Ανγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε «Ενας λόγος για τον οποίο είμαι προσεκτική στις προβλέψεις μου είναι ότι η διαδικασία προσαρμογής, την οποία πρέπει να περάσουμε είναι πολύ δύσκολη και επώδυνη».

Επισήμανε ότι το 2013 θα είναι μια ακόμη χρονιά με προκλήσεις και υπογράμμισε ότι η πολύ χαλαρή δημοσιονομική πειθαρχία των τελευταίων ετών και οι απώλειες στην ανταγωνιστικότητα δεν μπορούν να διορθωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα.

«Το ερχόμενο έτος, αυτό το είπε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα έχουμε πολύ χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα δούμε αρνητική ανάπτυξη σε ορισμένες χώρες και αναμένουμε ότι τα πολύ υψηλά επίπεδα ανεργίας θα συνεχιστούν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ