Πόλεμος NΔ-ΔΗΜΑΡ μετά την απομάκρυνση Σπυρόπουλου από την ΕΡΤ - iefimerida.gr

Πόλεμος NΔ-ΔΗΜΑΡ μετά την απομάκρυνση Σπυρόπουλου από την ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φώτης Κουβέλης που είχε προτείνει τον Κώστα Σπυρόπουλο για γενικό διευθυντή προγράμματος της ΕΡΤ σκοπεύει να θέσει το θέμα της απόλυσής του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το Εθνος ο Φώτης Κουβέλης δέχεται εισηγήσεις να ζητήσει ακόμα και την επιστροφή του κ. Σπυρόπουλου στη θέση του ενώ στελέχη της ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για ακραίες συμπεριφορές στελεχών της ΝΔ «που νομίζουν ότι κυβερνούν μόνοι τους».

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για «σκληρά συστήματα» που λειτουργούν αυτόνομα στο εσωτερικό της ΝΔ και δείχνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν την επιλογή τους στο δημόσιο κανάλι.

Είναι ενδεικτικό ότι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κώστας Σπυρόπουλος στην ΕΣΗΕΑ έδωσαν το παρών βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Κυρίτσης, ο Βασίλης Βασιλικός και ο Νίκος Μπίστης.

Ο κ. Σπυρόπουλος παρουσίασε μια εικόνα της ΕΡΤ όπου ο κυβερνητικός έλεγχος αποτελεί παγιωμένη πρακτική και οι συνοπτικές κινήσεις εκκαθάρισης με επίκληση της δήθεν ανεξαρτησίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα να μη συνιστούν τίποτα άλλο παρά προφάσεις εν αμαρτίαις.

Ο Κ. Σπυρόπουλος υπερασπίστηκε την επιλογή του για τη χρηματοδότηση του «Κισμέτ», του ντοκιμαντέρ διεθνούς συμπαραγωγής της Νίνας - Μαρίας Πασχαλίδου, που «καταγράφει τους λόγους διείσδυσης των τουρκικών σαπουνόπερων στην ευρωπαϊκή οπτικοακουστική αγορά». Υποστήριξε ότι έστειλε το διαβιβαστικό σημείωμα στην επιτροπή κοστολογίου και στον πρόεδρο κ. Μπακόλα, ωστόσο, «δεν έφτασε ποτέ, προφανώς διότι κάποιος του μηχανισμού το μπλόκαρε για να φτάσει η κατάσταση εδώ που έφτασε».

Σύμφωνα με τον Κ. Σπυρόπουλο, η ΕΡΤ ταλανίζεται από έριδες, «ψεύδη, πλάνες και προσχήματα», και ακραίες «πολιτικές παρεμβάσεις» σε προγράμματα από υψηλόβαθμα στελέχη με δήθεν επίκληση πολιτικών προσώπων. Τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα αφορούν στο αφιέρωμα που προέβαλε η ΕΡΤ στη δεκαετία του '40. Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, ο Νίκος Σίμος του μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια πολιτικού προσώπου για την φιλοαριστερή τοποθέτηση του αφιερώματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ