Ρεκόρ έσπασε το χρέος της Ιταλίας: Εκτιμάται πως ξεπερνά τα 2 τρισ. ευρώ! - iefimerida.gr

Ρεκόρ έσπασε το χρέος της Ιταλίας: Εκτιμάται πως ξεπερνά τα 2 τρισ. ευρώ!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν την «αναχώρηση» της κυβέρνησης του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι, επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας επιβεβαιώνουν ότι τον περασμένο Οκτώβριο το χρέος του ιταλικού Δημοσίου άγγιξε το... ταβάνι της ιστορίας του, φτάνοντας τα 2.014.000.000 ευρώ!

Ο μόνος δείκτης που μοιάζει να σημειώνει θετική άνοδο είναι εκείνος των εισπράξεων φόρων που – σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 – τους δύο πρώτους μήνες του 2012 αυξήθηκε κατά 2,9%.

Ακόμη, όμως, μία θετική εξέλιξη, μέσα στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας, θεωρείται, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η ενδεχόμενη απόφαση του Μάριο Μόντι για παραμονή του στο προσκήνιο της ιταλικής πολιτικής ζωής, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία, ώστε να μην παρεκκλίνει η Ιταλία από την πορεία οικονομικής εξυγίανσης που ακολούθησε τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ