Deutche Welle: Εξιλαστήριο θύμα η Μαργαρίτα Παπανδρέου - iefimerida.gr

Deutche Welle: Εξιλαστήριο θύμα η Μαργαρίτα Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου για τις καταθέσεις ύψους $500 εκ. της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτας Παπανδρέου, σε ελβετικές τράπεζες προκειμένου να διαφύγει τη φορολογία, το πρακτορείο Detusche Velle ανακινεί το θέμα του γενικότερου κλίματος στην Ελλάδα που ψάχνει διακαώς αποδιοπομπαίους τράγους για να «κατευνάσει» τη δυσπιστία των Ευρωπαίων πιστωτών της.

«Η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να διασκεδάσει τις ανησυχίες, δείχνοντας πως εργάζεται εντατικά για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελβετία. Πολλοί όμως αμφισβητούν την επιτυχία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων», αναφέρει το δημοσίευμα, παραθέτοντας τη άποψη του Μισέλ Ντερομπέρ, στελέχους της Ένωσης Ιδιωτικών Ελβετικών Τραπεζών:

«Όταν μέσα στο ίδιο στο ίδιο σου το σπίτι η φορολογική ηθική είναι αποδυναμωμένη, τότε μην περιμένεις αυτή να ενισχυθεί με μία συμφωνία με άλλες χώρες».

Όλες οι λίστες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο έχουν, σημειώνει το δημοσίευμα, ένα κοινό σημείο: δημιουργούν υποψίες χωρίς να παρέχουν συγκεκριμένες και απτές αποδείξεις. «Μήπως τελικά αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα; Είναι ευθύνη των αρμόδιων αρχών να παράσχουν τις απαραίτητες αποδείξεις, αλλά αυτές δεν κάνουν τίποτα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ