Δικαστής: « Αν μια γυναίκα δεν θέλει να βιαστεί, το σώμα της δεν το επιτρέπει»! - iefimerida.gr

Δικαστής: « Αν μια γυναίκα δεν θέλει να βιαστεί, το σώμα της δεν το επιτρέπει»!

Δικαστής: « Αν μια γυναίκα δεν θέλει να βιαστεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατακραυγή της κοινής γνώμης προκάλεσε δικαστής της Νότιας Καλιφόρνιας, ονόματι Ντέρεκ Τζόνσον, όταν υποστήριξε σε δίκη για υπόθεση βιασμού ότι το θύμα «δεν έφερε αντίσταση» κατά την επίθεση που δέχτηκε, καθώς και ότι αν κάποιος δεν θέλει να συνευρεθεί σεξουαλικά, «το σώμα δεν επιτρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο».

Οπότε, από τη στιγμή που υπάρξει διείσδυση, ακόμη και δια της βίας, η πράξη δεν θεωρείται βιασμός, επειδή το σώμα θέλει, εκτός και αν... πρόκειται για πολλή βία!

Η Επιτροπή Δικαστικών Επιδόσεων της Πολιτείας της Καλιφόρνιας έσπευσε να καταδικάσει τα σχόλια του δικαστή Τζόνσον ως ανάρμοστα για δικαστικό λειτουργό: «Τέτοια σχόλια δεν μπορούν παρά να μειώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αμεροληψία των δικαστηρίων».

Τα σχόλια του Τζόνσον αφορούσαν σε υπόθεση βιασμού, κατά την οποία άντρας απείλησε να ακρωτηριάσει το πρόσωπο και τα γεννητικά όργανα της πρώην φίλης του με ένα κατσαβίδι, την οποία αφού χτύπησε με μεταλλικό σωλήνα, τη βίασε.

Παρ' όλο που η γυναίκα ανέφερε την επόμενη κιόλας μέρα τις απειλές στην αστυνομία, το βιασμό δεν τον ανέφερε παρά 17 μέρες αργότερα.

«Δεν είμαι γυναικολόγος, αλλά ένα μπορώ να πω: εάν κάποιος δεν θέλει να συνευρεθεί σεξουαλικά, το σώμα κλείνει. Το σώμα δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο παρά μόνο αν προκληθεί μεγάλη βλάβη, κάτι που δεν ακούσαμε καθόλου σε αυτή την περίπτωση», ανέφερε ο Τζόνσον, ο οποίος αργότερα ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ