Ο Βενιζέλος «κουρεύει» τους πολυέξοδους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος «κουρεύει» τους πολυέξοδους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από παντού προσπαθούν στην Ιπποκράτους να περικόψουν έξοδα γιατί το κόμμα έχει πτωχεύσει. Το μαχαίρι μπαίνει τώρα στους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου με τους «αλμυρούς» μισθούς ενώ έξι εταιρείες ελεγκτών ψάχνουν πού πήγαν τα λεφτά.

Κάθε χρόνο το ΠΑΣΟΚ «μπαίνει» μέσα 12 εκατομμύρια ευρώ! Μια πολυδάπανη πολιτική επικρατούσε σε όλη την κομματική πυραμίδα επί Γιώργου Παπανδρέου που έδειχνε ότι «λεφτά υπήρχαν». Ο Βενιζέλος βρήκε στην Ιπποκράτους 220 εργαζομένους (!) από τους οποίους οι 60 «εργάζονται» στις Νομαρχιακές Επιτροπές.

Οι αμοιβές τους κυμαίνονται μεταξύ 1.500 -4.000 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τα Νέα κάποιοι έφταναν και τις 8.000 ευρώ μηνιαίως επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου αλλά στοιχεία δεν βρέθηκαν.

Στην Ιπποκράτους διαπίστωσαν επίσης ότι τα εξοδολόγια για τα διεθνή ταξίδια του Γιώργου Παπανδρέου ήταν υψηλά. Το ακριβές ποσό δεν έχει ακόμη υπολογισθεί αλλά ο πρώην Πρωθυπουργός φρόντισε να υπογράψει συμβόλαιο με τη Σοσιαλιστική Διεθνή ότι το ΠΑΣΟΚ πληρώνει για τα έξοδά του. Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν αναγνωρίζουν τέτοιο συμβόλαιο και αναφέρουν ότι το μόνο που πληρώνουν είναι η συνδρομή του ΠΑΣΟΚ στη Σοσιαλιστική Διεθνή, ήτοι 30.000 ευρώ ετησίως.

Ψαλίδι μπαίνει και στα έξοδα συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με τα Νέα εγκαταλείπεται το κτίριο της οδού Νίκης, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσε αποκλειστικά η Πωλίνα Λάμψα για τις Διεθνείς Σχέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, διακόπτεται η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον Αλέξη Κόκκο, ο οποίος διηύθυνε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης και στοίχιζε 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (!) Το ίδιο μαχαίρι θα μπει και για άλλα πρόσωπα της εποχής Παπανδρέου ενώ θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για κτίρια στα οποία στεγάζονται οι οργανώσεις νεολαίας, συνδικαλιστών κλπ.

Εδώ και ένα μήνα στην Ιπποκράτους έχουν εγκατασταθεί έξι εταιρείες ελεγκτών διεθνούς κύρους και ξεσκονίζουν τα λογιστικά βιβλία του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ