Σε ξενοδοχείο τελικά εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων - iefimerida.gr

Σε ξενοδοχείο τελικά εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To είδαμε και αυτό: Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο ξενοδοχείο Athens Imperial (σ.σ: 600 ευρώ το κόστος), λόγω κατάληψης εδώ και μία εβδομάδα του δημαρχείου Αθηναίων από συμβασιούχους.Ίσως η πιο κρίσιμη συνεδρίαση του έτους, αυτή για τον προϋπολογισμό, έγινε χωρίς την αντιπολίτευση-εξαίρεση ο κ. Αμυράς-, η οποία κατήγγειλε τον Γιώργο Καμίνη για «χαοτική κατάσταση»(Ν. Κακλαμάνης) και «αντιδημοκρατική εκτροπή»(Ελένη Πορτάλιου). Ο δήμαρχος Αθηναίων ανταπάντησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς και επέκρινε τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις ότι «επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της αποχής και του δωρεάν λαϊκισμού». Αντιδήμαρχος με σημαντικό πόστο επισημαίνει στην «iefimerida” ότι «έπρεπε να γίνει με κάθε τρόπο η συνεδρίαση έως τις 30 Μαρτίου γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να εισπράξουμε τα τέλη, να έχουμε λεφτά για τα σχολεία και για τις άλλες ανάγκες του Δήμου». Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι θα έπρεπε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός από τα 3/5 του δημοτικού συμβουλίου από τη στιγμή που η συνεδρίαση έγινε εκτός του δημαρχείου, απαντούν ότι «η διάταξη αυτή αφορά στην περίπτωση που η συνεδρίαση γίνει εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων».

Τελικώς εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός με 28 ψήφους υπέρ και μία κατά, αυτή του κ. Αμυρά. Από 1.071.000 ευρώ που ήταν πέρυσι μειώθηκε κατά 172 εκατομμύρια ευρώ και ο φετινός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 899 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το εγκριθέν κείμενο, προβλέπονται έργα οδοποιίας, ύψους 3.648.000 ευρώ, έργα σε κοινόχρηστους χώρους ύψους 3.216.000 ευρώ και έργα συντήρησης σχολικών κτηρίων ύψους 2.660.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ