Ρεν: Τελειώστε με το φορολογικό για να πάρετε τη δόση του Ιανουαρίου - iefimerida.gr

Ρεν: Τελειώστε με το φορολογικό για να πάρετε τη δόση του Ιανουαρίου

Ρεν: Τελειώστε με το σύνολο του φορολογικού για να πάρετε τη δόση του Ιανουαρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιτάχυνση της ψήφισης του φορολογικού-αναπτυξιακού νομοσχεδίου από την ελληνική κυβέρνηση ζητά ο Ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών Ολι Ρεν, ο οποίος διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ότι η ολοκλήρωση και η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης πρέπει να προηγηθεί της έγκρισης για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.

Λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup, το οποίο αποφάσισε την αποδέσμευση 49,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ως το Μάρτιο του 2013, ο κ. Ρεν τόνισε πως τα επόμενα βήματα που αναμένει η Ευρωζώνη από τις ελληνικές αρχές είναι η προώθηση, η ολοκλήρωση και η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης.

«Η φορολογική μεταρρύθμιση είναι κρίσιμη για τα έσοδα του κράτους και για τα δημοσιοοικονομικά στοιχεία, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντική για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως οι φόροι θα πρέπει να πληρώνονται τακτικά, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ότι όλοι συνεισφέρουν στη δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα.

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τις τελευταίες ρυθμίσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ελλάδα, ο Ευρωπαίος επίτροπος απάντησε, ότι υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα που πρέπει να διευθετηθούν. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο στόχο, απομένουν τα τελικά στάδια για να δούμε την ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης και την εφαρμογή της. Είναι σαφές ότι για το Eurogroup, η εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου πρέπει να προηγηθεί της απόφασης για την εκταμίευση της δόσης τον Ιανουάριο», υπογράμμισε ο κ. Ρεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ