Η Ρωσία παραδέχεται ενδεχόμενο νίκης των Σύρων ανταρτών - iefimerida.gr

Η Ρωσία παραδέχεται ενδεχόμενο νίκης των Σύρων ανταρτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία που η σύμμαχος του Σύρου προέδρου Ρωσία παραδέχεται, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, πως οι καθεστωτικές δυνάμεις του Ασάντ «χάνουν όλο και περισσότερο έλεγχο και επικράτεια».

Σύμφωνα με τον Μπογκντάνοφ, «η αναγνώριση της αντιπολίτευσης, η εκπαίδευση μαχητών ανταρτών και τα όπλα που φθάνουν από το εξωτερικό ενθαρρύνουν την αντιπολίτευση».

Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί που θα προσπαθήσουν να καταλάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες την Δαμασκό, απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους της συριακής πρωτεύουσας να προετοιμαστούν και να προστατεύσουν τους τόπους λατρείας, τους αρχαιολογικούς χώρους και τους φακέλους της υπηρεσίας Πληροφοριών.

Εντωμεταξύ, δεκαέξι άνθρωποι, μεταξύ τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, εξαιτίας της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Κατάνα, ένα προάστιο 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Δαμασκού, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Υπ' αυτές τις συνθήκες, ήδη η Μόσχα ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο απομάκρυνσης των πολιτών της που βρίσκονται στη Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ