Η NASΑ μπέρδεψε το Έβερεστ με βουνό του ινδικού Κασμίρ! - iefimerida.gr

Η NASΑ μπέρδεψε το Έβερεστ με βουνό του ινδικού Κασμίρ!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτογραφία βουνού της Ινδίας δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η NASA, το οποίο παρουσίαζε ως το Έβερεστ, προκαλώντας την οργή του Νεπάλ.

Τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε μια χιονισμένη κορυφή, τράβηξε ο Ρώσος αστροναύτης Γιούρι Μαλεντσένκο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 370 χιλιόμετρα πάνω από την Γη.

Το λάθος εντοπίστηκε από τους Νεπαλέζους, οι οποίοι έσπευσαν να ενημερώσουν τον κόσμο μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η δημοσιογράφος Κούντα Ντίξιτ σχολίασε μέσω Twitter: «Λυπάμαι παιδιά, αλλά αυτή η κορυφή με μια σκιά στη μέση δεν είναι το Έβερεστ».

Η φωτογραφία αποσύρθηκε σήμερα από τη NASA, η οποία διευκρίνισε μέσω εκπροσώπου της πως «δεν είναι το Έβερεστ, αλλά το όρος Σασέρ Μουζτάγκ της οροσειράς Καρακορούμ, στο κρατίδιο του ινδικού Κασμίρ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία φωτογραφία NASA βουνό Έβερεστ Νεπάλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ