Εργαζόμενος στη Φουκουσίμα - iefimerida.gr

Εργαζόμενος στη Φουκουσίμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ ολόκληρος ο κόσμος συνεχίζει να κοιτά αμήχανα την τραγική κατάσταση στην Ιαπωνία, υπάρχουν κάποιοι εκεί, που σηκώνονται νωρίς το πρωί και πάνε για δουλειά. Μάλλον όχι με την καλύτερη διάθεση. Οι 400 εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Ο ιάπωνας κυβερνητικός υπάλληλος Kazuma Yukota βρέθηκε στο «σημείο μηδέν» της Ιαπωνίας, για να ελέγξει την πρόοδο των εργασίων και περιγράφει...

Καθένας απ' τους εργαζόμενους στην Tokyo Electric Power (εταιρία που διαχειρίζεται τoν κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό) αλλά και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που συμμετέχουν στα έργα, πιάνουν δουλειά λίγο πριν τις 6 το πρωί. Το πρωινό περιλαμβάνει μερικά ειδικά εμπλουτισμένα κράκερς και ένα χυμό λαχανικών. Ολόκληρη τη μέρα θα έχουν μόλις δύο γεύματα.

Μετά το πρωινό η εργασίες ξεκινούν, οι εργαζόμενοι μετακινούνται αναλόγως εκεί που υπάρχει ανάγκη. Το πρόγραμμα δεν προβλέπει επόμενο γεύμα μέχρι αργά το απόγευμα.Για πολύ καιρό (μέχρι τις 22 Μαρτίου) τους έδιναν μόλις 1 μπουκάλι νερό ολόκληρη την ημέρα. Αργότερα όταν άρχισαν να έρχονται περισσότερες προμήθειες μπορούσαν να ζητήσουν και περισσότερο .

Κατά τις 5 το απόγευμα, καθώς ο ήλιος αρχίζει να δύει, οι εργάτες, επιστέφουν στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού για το απαραίτητο απογευματινό γεύμα. Μοιάζουν τελείως εξαντλημένοι λεει ο Yokota. Όλα ετοιμάζονται στο πόδι. Το μενού περιλαμβάνει (προμαγειρευμένο) ρύζι και μια κονσέρβα κοτόπουλο η ψάρι. Οι εργαζόμενοι τρώνε το γεύμα τους σχεδόν αθόρυβα και λίγοι μοιάζουν να παραπονιούνται. Κάποιοι έχουν απαιτήσεις για καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλα η γνώμη δεν ακούγεται εκέι που πρέπει.

Στις 8 το βράδυ, γίνεται μια σύσκεψη όπου οι εργαζόμενοι συζητάνε για την πρόοδο που έγινε κατά τη διάρκεια της μέρας. Στο τέλος και χωρίς κανείς να το συνειδητοποιεί πραγματικά, είναι κοινή πρακτική να χειροκροτoύν στο πρόταγμα των ανωτέρων τους. Το ηθικό πρέπει να παραμείνει υψηλό. Θα ακολουθήσει προσευχή και τελικά όλοι θα κραυγάσουν "Gambaro!" (Συνεχίζουμε, δυνατά!)

Θα κοιμηθούν σε αίθουσες συνεδριάσεων και άλλους μη κατάλληλους χώρους εντός του κτιρίου. Τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι 2-3 μικροσιβέρτ ανά ώρα. Για να προστατευθούν τυλίγονται με ειδικά σεντόνια εμπλουτισμένα με μόλυβδο προτού τυλιχτούν με κουβέρτες.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, αντικαθίστανται από άλλους μόλις σε μια εβδομάδα.Κινητά τηλέφωνα δεν χρησιμοποιούνται μιας και το σήμα δεν φτάνει εκεί. Δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και δεν μπορούν ούτε να επικοινωνήσουν με την οικογένεια τους λέει κλείνοντας ο Yokota…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία πυρηνικά Φουκουσίμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ