Εκτός τροχιάς ο Βορειοκορεάτικος δορυφόρος λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι - iefimerida.gr

Εκτός τροχιάς ο Βορειοκορεάτικος δορυφόρος λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Κορέας είχε ανακοινώσει πως ο δορυφόρος, τον οποίο εκτόξευσε χθες, κινείται κανονικά στην τροχιά του, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της αμφιλεγόμενης διαστημικής αυτής αποστολής, την οποία καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Φαίνεται, όμως, πως κάτι πήγε στραβά...

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν στο NBC News πως το αντικείμενο που έστειλε στο διάστημα η βόρειος Κορέα μοιάζει να έχει τεθεί εκτός ελέγχου καθώς διαγράφει την τροχιά του γύρω από τη γη.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι πρόσθεσαν πως πρόκειται πράγματι για κάποιου είδους διαστημικό δορυφόρο, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσουν τη σκοπιμότητά του.

Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι η εκτόξευση του πυραύλου ήταν μία προκλητική πράξη που απειλεί την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και παραβιάζει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνήλθε χθες εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών, καταδίκασε την εκτόξευση του δορυφόρου εκφράζοντας ανησυχία γι' αυτό που η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε «τεχνολογική πρόοδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ