Ο Όσκαρ Πιστόριους νίκησε σε αγώνα εναντίον αλόγου [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Όσκαρ Πιστόριους νίκησε σε αγώνα εναντίον αλόγου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Όσκαρ Πιστόριους, που έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής με αναπηρία που συμμετείχε σε αυτούς, κατάφερε να νικήσει ένα άλογο σε αγώνα που διεξήχθη στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο 26χρονος Νοτιοαφρικανός, ο οποίος ξεκίνησε με πλεονέκτημα 15 μέτρων έναντι του αραβικού αλόγου με το όνομα Maserati, τερμάτισε μπροστά από τον τετράποδο αντίπαλό του. Η κούρσα του Πιστόριους, ο οποίος έχει το παρατσούκλι «Blade Runner» επειδή τρέχει με τεχνητά μέλη φτιαγμένα από ανθρακονήματα, έγινε στα πλαίσια εκστρατείας για τους ανθρώπους με αναπηρία. «Δεν είχε σημασία ποιος νίκησε, αλλά να δείξουμε πως οι άνθρωποι με αναπηρία είναι ικανοί να πετύχουν σπουδαία πράγματα», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Πιστόριους.

Στο παρελθόν ο θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 Τζέσε Όουενς και ο χρυσός ολυμπιονίκης των 100 μέτρων στην Βαρκελώνη Λίνφορντ Κρίστι έχουν τρέξει σε αγώνες εναντίον αλόγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ