Χρυσές δουλειές εν μέσω κρίσης κάνει η Porsche - iefimerida.gr

Χρυσές δουλειές εν μέσω κρίσης κάνει η Porsche

Χρυσές δουλειές εν μέσω κρίσης κάνει η Porsche
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομική κρίση μπορεί να μαστίζει την Ευρώπη, όμως στην Γερμανική εταιρία κατασκευής πολυτελών οχημάτων Porsche τρώνε με χρυσά κουτάλια, ενώ τα εντυπωσιακά και πανάκριβα αυτοκίνητα της εταιρίας σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων μέσα στο 2012, την ώρα που άλλες εταιρίες κλείνουν μαζικά τα εργοστάσια τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Prosche, μέσα στο 2012 πούλησε περισσότερες από 128.987 αυτοκίνητα, αριθμός αισθητά αυξημένος σε σχέση με το 2011 που οι συνολικές πωλήσεις δεν ξεπέρασαν τα 118.868. Μάλιστα, ο διευθυντής πωλήσεων της Porsche δήλωσε ότι τον Νοέμβριο του 2012 παρατηρήθηκε αύξηση των πωλήσεων που άγγιξε το 39% .

Ποιοι είχαν όμως τόσα χρήματα ώστε να αγοράσουν τα πανάκριβα πολυτελή αυτοκίνητα; Τα στοιχεία δείχνουν τις ΗΠΑ και την Κίνα, στην οποία μάλιστα η ζήτηση Porsche φαίνεται αυξημένη κατά 70% (!) σε σχέση με το 2011.

Οι συνέπειες της κρίσης ωστόσο, είναι αισθητές στην Ευρώπη, όπου οι γενικές πωλήσεις τη Porsche φαίνονται μειωμένες κατά 7,1%, ενώ ειδικά στον Ευρωπαϊκό Νότο, φαίνεται πως τα πολυτελή αυτοκίνητα αποτελούν άπιαστο όνειρο, αφού εκεί οι πωλήσεις της εταιρίας έπεσαν κατά 20% σε σχέση με πέρσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ