Τον Μάρτιο του 2014 ξεκινά η εποπτεία στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ - iefimerida.gr

Τον Μάρτιο του 2014 ξεκινά η εποπτεία στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ

Τον Μάρτιο του 2014 ξεκινά η εποπτεία στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανακοίνωσε πως το νέο σύστημα για την εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, θα είναι σε πλήρη λειτουργία από την 1η του Μάρτη του 2014.

Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση των 27 υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Σόιμπλε είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους «έχουμε φθάσει στο κύριο σημείο για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος εποπτείας. Αυτό θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το 2014 ».

Και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ, επιβεβαίωσε τη σχετική συμφωνία για την ολοκληρωμένη εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, στην οποία κατέληξαν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αποφασίστηκε σε αυτή την κοινή προσέγγιση, η ολοκληρωμένη εποπτική αρχή να λειτουργήσει την 1η του Μάρτη του 2014. Θα είναι λειτουργικό από την ημερομηνία αυτή, με κάποια ευελιξία», πρόσθεσε ο κ. Μπαρνιέ.

Στη Σύνοδο Κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν αποφασίσει σχετικά με την εφαρμογή της τραπεζικής εποπτείας κατά τη διάρκεια του 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ