Το Μνημόνιο απελευθερώνει τα δίδακτρα των σχολείων, οι ιδιοκτήτες τα μειώνουν - iefimerida.gr

Το Μνημόνιο απελευθερώνει τα δίδακτρα των σχολείων, οι ιδιοκτήτες τα μειώνουν

Το Μνημόνιο απελευθερώνει τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την εξαγγελία περί απελευθέρωσης των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ) διευκρινίζει πως η μοναδική μεταβολή που προτίθενται να κάνουν – υπό τις παρούσες συνθήκες - στα δίδακτρα είναι προς τα... κάτω.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους «εν όψει της εξαγγελθείσας απελευθέρωσης των διδάκτρων και προς αποφυγή πρόκλησης οποιασδήποτε ανησυχίας στους γονείς, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ) δηλώνει ότι η μοναδική μεταβολή, που υπό τις παρούσες συνθήκες προβλέπεται να επέλθει στα δίδακτρα των σχολείων είναι προς τα κάτω, δηλαδή μείωση των διδάκτρων».

Σημειώνουν, επίσης, ότι η πραγματική μεσοσταθμική μείωση στα δίδακτρα, που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τα σχολεία ξεπέρασε το 13,6%, αν και λόγω των στρεβλώσεων του νόμου η μείωση αυτή δεν αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία.

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συμμόρφωση της χώρας μας προς τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία για την απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών, «γιατί η κίνηση αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει και για τους γονείς και για τα ιδιωτικά σχολεία».

Οπως διευκρινίζουν, μέσω του εξορθολογισμού αυτού, μειώσεις στα δίδακτρα που γίνονται σήμερα άτυπα από πολλά ιδιωτικά σχολεία, θα αποτυπωθούν επισήμως και η μέσω της επίσημης αποτύπωσης, γνωστοποίησή τους στην αγορά, θα οδηγήσει σε εντονότερο ανταγωνισμό τιμών τα ιδιωτικά σχολεία, προς όφελος των γονέων των μαθητών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ