Μαυραγάνης: Η φοροδιαφυγή είναι εθνικό έγκλημα, αυστηρότερες οι ποινές - iefimerida.gr

Μαυραγάνης: Η φοροδιαφυγή είναι εθνικό έγκλημα, αυστηρότερες οι ποινές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξετάζεται η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τα αδικήματα φοροδιαφυγής όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης σε απάντηση του στον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη «είναι πλέον καθολική η αναγνώριση ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί εθνικό έγκλημα, γιατί στερεί το Κράτος από τους αναγκαίους πόρους για την ύπαρξή του και αναγκάζει την πολιτεία να επιβάλλει νέους φόρους, τους οποίους επωμίζονται συνήθως οι ειλικρινείς φορολογούμενοι».

Ο κ. Μαυραγάνης διευκρινίζει ότι «η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής εντάσσεται στο σύστημα των μέτρων που λαμβάνονται από το υπουργείο Οικονομικών για να παταχθεί μεθοδικά και αποτελεσματικά το φαινόμενο αυτό» και ακόμη ότι «ο χαρακτηρισμός των οικονομικών εγκλημάτων ως αυτόφωρων συνιστά ένα επιπλέον σημαντικό όπλο στη διάθεση της Πολιτείας».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ο υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι -πέραν των κλασικών μεθόδων είσπραξης, την Ειδική Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, τη δημοσιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 150.000 ευρώ που δεν έχουν τακτοποιηθεί με νόμιμο τρόπο- έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες για την ενίσχυση του εισπρακτικού μηχανισμού, την άμεση υλοποίηση στοχευμένων διασταυρώσεων με αντικείμενο κατά κύριο λόγο περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας και τη διοικητική ανταλλαγή πληροφοριών ώστε να ενεργοποιηθεί ειδική διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό πρόσφατων περιουσιακών στοιχείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ