Χάος στις ΔΟΥ - 209.000 υποθέσεις δεν έχουν ελεγχθεί! - iefimerida.gr

Χάος στις ΔΟΥ - 209.000 υποθέσεις δεν έχουν ελεγχθεί!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Αποφασισμένος να πάρει "κεφάλια" εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών έχοντας στα χέρια του τα απογοητευτικά στοιχεία για την απόδοση των εφοριών, κυρίως των μεγάλων εφοριών που ελέγχουν τις ανώνυμες εταιρίες. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι η πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και έναν χρόνο, όπως επίσης ότι τα κριτήρια απόδοσης των εφόρων θα έπρεπε να είχαν θεσμοθετηθεί πολύ νωρίτερα, έτσι ώστε να μη πέφτουν στο κενό οι προειδοποιήσεις του υπουργού και του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που δείχνουν ότι χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις παραμένουν στα ράφια των εφοριών, αν μη τι άλλο έρχονται να ενισχύσουν τα ούτως ή άλλως "παράφωνα" δημοσιεύματα στον ξένο τύπο, για το ενδεχόμενο ή την ανάγκη "παράδοσης" των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών στα χέρια ξένων ή στα χέρια ιδιωτών. Από την άλλη πλευρά, αναδεικνύουν το οξύτατο πρόβλημα συλλογής φόρων ακόμα κι από τα "έτοιμα" έσοδα, με αποτέλεσμα η Τρόικα να ζητά σε κάθε αξιολόγηση της πρόσθετα μέτρα.

Όσον αφορά στα στοιχεία, οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και δείχνουν ότι όλες οι μεγάλες εφορίες είναι στο "κόκκινο". Η ΦΑΕΕ Αθηνών επί συνόλου 3.299 εκκρεμών υποθέσεων κατάφερε στο 5μηνο να "κλείσει" μόλις 968, η ΦΑΕ Πειραιά επί συνόλου 1.171 υποθέσεων "έκλεισε" 598 και η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης "έκλεισε" μόλις 314 υποθέσεις επί συνόλου 1.258 καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από τις τρεις. Όσο, δε, για τις μικρές εφορίες, τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι δεκάδες από αυτές δεν κατάφεραν να "κλείσουν" ούτε μια ανέλεγκτη υπόθεση μέσα σε πέντε μήνες!!!! Συνολικά οι υποθέσεις που δεν έχουν ελεγχθεί φτάνουν τις 209.000!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ