Όλι Ρεν: "Δεν είναι στο τραπέζι η αναδιάρθρωση" - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: "Δεν είναι στο τραπέζι η αναδιάρθρωση"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι στο τραπέζι, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, επισήμανε πως οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα «δεν είναι είναι εύκολες, είναι αρκετά δύσκολες».

Πρόσθεσε πως όλες οι χώρες της ΕΕ συμμετέχουν στη συζήτηση για ένα σχέδιο στα πρότυπα της πρωτοβουλίας της Βιέννης.

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία αυτή συνιστά ένα πρόγραμμα εθελοντικής επαναγοράς ομολόγων από τους ιδιώτες κατόχους τους, το οποίο αναπτύχθηκε το 2009 για να βοηθήσει τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Θετικά «βλέπουν» ένα τέτοιο πρόγραμμα δύο αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Μανουέλ Γκονζάλες-Παράμο και ο Έβαλντ Νοβότνι.

«Γενικά, μία Πρωτοβουλία της Βιέννης είναι ενδιαφέρουσα, καθώς είναι εθελοντική και σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό που κάνουν οι ελληνικές αρχές», δήλωσε την Παρασκευή από τη Βαρκελώνη ο Γκονζάλες-Παράμο.

«Είναι μία θετική πρωτοβουλία, επειδή υπονοεί το ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα για την αναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας», εκτίμησε ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «μπορεί να είναι μόνο μέρος της λύσης», καθώς η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

Ο κ. Νοβότνι δήλωσε από την πλευρά του ότι η «Πρωτοβουλία της Βιέννης» είναι ένα «ενδιαφέρον μοντέλο», αν και δεν μπορεί να υιοθετηθεί άμεσα για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ