Πρόστιμο που «σπάει» τα ταμεία στην HSBC – Θα πληρώσει 1,9 δισ. δολάρια - iefimerida.gr

Πρόστιμο που «σπάει» τα ταμεία στην HSBC – Θα πληρώσει 1,9 δισ. δολάρια

Πρόστιμο που «σπάει» τα ταμεία στην HSBC – Θα πληρώσει 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόστιμο «μαμούθ» ύψους 1,9 δισ. δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει η βρετανική τράπεζα HSBC στις αμερικανικές αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η τράπεζα κατηγορείται ότι συνέβαλε σε ξέπλυμα χρήματος που ανήκε σε καρτέλ ναρκωτικών και χωρών, στις οποίες είχαν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις και τώρα θα πρέπει να πληρώσει τη μεγαλύτερη χρηματική ποινή που έχει επιβληθεί σε τράπεζα.

Η HSBC παραδέχθηκε ελέγχους σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος, έπειτα από έρευνες της αμερικανικής Γερουσίας, ενώ πριν από ένα μήνα ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε το ποσό των 1,5 δισ. δολάρίων, ώστε να είναι σε θέση να πληρώσει το πρόστιμο.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για λάθη του παρελθόντος. Έχουμε πει ότι ζητάμε συγγνώμη για αυτά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Στιούαρτ Γκάλιβερ, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Η έκθεση έκανε λόγο για λογαριασμούς της HSBC στο Μεξικό και τις ΗΠΑ που χρησιμοποιούσαν οι βαρόνοι των καρτέλ για να ξεπλύνουν «μαύρο» χρήμα. Ανέφερε, επίσης, παραδείγματα, όπως τη μεταφορά 7 δισ. ευρώ μεταξύ της HSBC του Μεξικού και αμερικανικές θυγατρικές ανάμεσα στα έτη 2007 και 2008, που έγινε παρά το γεγονός ότι το Μεξικό θεωρείται το κέντρο της διακίνησης ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ