Η επίθεση Στάινμπρουκ κατά Μέρκελ αποδεικνύει την κυριαρχία της καγκελαρίου - iefimerida.gr

Η επίθεση Στάινμπρουκ κατά Μέρκελ αποδεικνύει την κυριαρχία της καγκελαρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι η Άγκελα Μέρκελ παραμένει η δημοφιλέστερη πολιτικός στη Γερμανία επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο και επισήμως πλέον υποψήφιος του SPD σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρουκ, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά της καγκελαρίου και των Χριστιανοδημοκρατών από το βήμα του συνεδρίου.

Σκοπός του να ηγηθεί ενός συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, εκτοπίζοντας την Μέρκελ από την Καγκελαρία, στην οποία καταλόγισε ότι οδήγησε τη Γερμανία στην απομόνωση.

Στοχεύοντας στην κεντροαριστερή μερίδα ψηφοφόρων, ο ίδιος προκρίνει την επίδειξη αλληλεγγύης στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την εγγύηση του κατώτατου μισθού, ενός θεσμού που δεν υπάρχει στη Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, «παρότι οι δημοσκοπήσεις ακόμη δεν δείχνουν ότι θα μπορέσει να εξουδετερώσει τη Μέρκελ τόσο εύκολα, ο Στάινμπρουκ, που ανήκει στη λεγόμενη δεξιά πτέρυγα του SPD, είναι ίσως ο ιδανικός υποψήφιος για να τηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ της πολιτικής λιτότητας και του κοινωνικού κράτους που θέλει να προωθήσει η γερμανική σοσιαλδημοκρατία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ