Πακιστανικά μαχητικά χτύπησαν στόχους των Ταλιμπάν - iefimerida.gr

Πακιστανικά μαχητικά χτύπησαν στόχους των Ταλιμπάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πακιστανικά μαχητικά αεροπλάνα βομβάρδισαν σήμερα θέσεις των Ταλιμπάν στην βορειοδυτική περιοχή του Ορακζάι σκοτώνοντας 17 στρατιωτικούς , σύμφωνα με τις αναφορές του τοπικού εκπροσώπου.

Στην περιοχή του Ορακζάι η οποία είναι μια από τις εφτά εθνοτικές περιοχές της φυλής Παστούν, όπου ο Πακιστανικός στρατός προσπαθεί να ξεριζώσει τις όποιες στρατιωτικές βάσεις φημολογούνται ότι υπάρχουν εκεί, με επιθετικές κινήσεις εναντίων των προπυργίων τους.

Το χτύπημα επήλθε μια μέρα μετά αφότου μια τοπική εφημερίδα αποκάλυψε ότι το Πακιστάν θα επιτεθεί στο Βόρειο Γουαζιριστάν, γνωστό καταφύγιο για τους στρατιώτες της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν, που βρίσκεται στην φυλετική ζώνη του Πακιστάν.

Οι επιδόσεις του Πακιστανικού στρατού είχαν τεθεί υπό αμφισβήτηση από την στιγμή που ανακαλύφθηκε ότι το καταφύγιο του Οσάμα Μπίν Λάντεν, αρχηγού της Αλ Κάιντα ήταν στην χώρα.

Στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως αυτές στην περιοχή του Ορακζάι απέτυχαν να αμβλύνουν την δύναμη των παραστρατιωτικών δυνάμεων όπως των Πακιστανικών Ταλιμπάν που προέβησαν σε νέες επιθέσεις αυτοκτονίας , από την στιγμή που οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις σκότωσαν τον Οσάμα Μπίν Λάντεν κοντά στην πόλη Ισλαμαμπάντ στις 2 Μαΐου.

"Είχαμε την πληροφορία ότι οι παραστρατιωτικοί συγκεντρώνονταν εδώ και σχεδίαζαν επιθέσεις οπότε έπρεπε να επιτεθούμε." δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.Συμπλήρωσε ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ 6 τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης στην περιοχή του Ορακζάι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ