ΗΠΑ: Αιτία πολέμου οι επιθέσεις από χάκερ - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Αιτία πολέμου οι επιθέσεις από χάκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα και με στρατιωτικές επεμβάσεις θα αντιμετωπίζουν μελλοντικά οι Ηνωμένες Πολιτείες τις επιθέσεις από χάκερ του εξωτερικού, όπως αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Η νέα στρατηγική του Πενταγώνου, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το σαμποτάζ σε αμερικανικά συστήματα υπολογιστών από χάκερ του εξωτερικού, μπορεί να θεωρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις και αιτία πολέμου.

Συγκεκριμένα, εάν μια επίθεση από χάκερ προκαλέσει νεκρούς, ζημιές, καταστροφές ή σημαντική διατάραξη της δημόσιας ζωής στη χώρα, τότε οι ΗΠΑ θα διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη.

Με τη νέα αυτή στρατηγική, το Πεντάγωνο στοχεύει να αποτρέψει πιθανούς χάκερ, ενώ εκτιμά ότι ενδεχόμενες επιθέσεις σε πυρηνικά εργοστάσια, συγκοινωνιακούς σταθμούς και αγωγούς πετρελαίου είναι πιθανές μόνο εάν εκείνοι λάβουνε πληροφορίες από ξένες κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ