Αλέξης Τσίπρας: Μόνη λύση για την Ελλάδα και το Νότο ένα «γενναίο κούρεμα» - iefimerida.gr

Αλέξης Τσίπρας: Μόνη λύση για την Ελλάδα και το Νότο ένα «γενναίο κούρεμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι η τελευταία συμφωνία ήταν ένας συμβιβασμός που θα διαιωνίσει την αβεβαιότητα...Η Μέρκελ θα πρέπει να πει στο λαό της πριν τις εκλογές ότι το πρόγραμμα δεν λειτουργεί...Η μόνη βιώσιμη λύση είναι ένα κούρεμα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη τη νότια περιφέρεια».

Αυτή είναι η εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα, την οποία παρέθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian, όπου ως μόνη οδό για την εύρεση αξιόπιστης λύσης για το χρέος πρότεινε τη διεξαγωγή διάσκεψης, θεωρώντας πως μόνο ένα γενναίο «κούρεμα» μπορεί να βγάλει από το αδιέξοδο την Ελλάδα και όλο τον ευρωπαϊκό νότο.

Επιπλέον, τόνισε ότι όσο δεν λαμβάνεται η απόφαση από τους πιστωτές για διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, τόσο περισσότερο θα διογκώνεται το οικονομικό και κοινωνικό κόστος:

«Γι' αυτό προτείνουμε μια διάσκεψη στο στυλ εκείνης που έλαβε χώρα στο Λονδίνο το 1953, η οποία και ελάφρυνε την Γερμανία περίπου από το 60% του χρέους της. Θέλουμε να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας μια αξιόπιστη λύση. Δεν έχει σημασία που θα γίνει, αλλά θα πρέπει να συμβεί το συντομότερο δυνατό».

Μάλιστα, καθώς σημειώνει ο Guardian, αποτελεί μέγιστη ειρωνεία το γεγονός ότι τότε η Ελλάδα ήταν παρούσα, ως σύμμαχος, στην διάσκεψη για τη διευθέτηση του γερμανικού χρέους που σηματοδότησε την απαρχή του μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος της Γερμανίας.

Τέλος, πρόσθεσε:

«Ζητάμε επίσης χρόνο, ένα μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του χρέους, ώστε να διοχετεύσουμε εκ νέου τα χρήματα στην ανάπτυξη...Είναι μια λύση που ωφελεί όλες τις πλευρές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ