Ρωσία: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια - iefimerida.gr

Ρωσία: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνελήφθη χθες τη νύχτα στο Ατσκόι-Μαρτάν της Τσετσενίας ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ, ο οποίος φέρεται να είναι ο δολοφόνος της ρωσίδας δημοσιογράφου, Άννα Πολιτκόφσκαγια, που είχε βρεθεί νεκρή πριν από πέντε χρόνια μπροστά στον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ συνελήφθη χθες, δυτικά της πρωτεύουσας Γκρόζνυ της Τσετσενίας, στο σπίτι των γονέων του, όπως διαβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Ιμπραγκίμ Μαχμούντοφ..

Η Πολιτκόφσκαγια, η οποία δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 2006, δούλευε για την εφημερίδα «Nowaja Gasta», όπου έγραφε κυρίως για τα πολεμικά εγκλήματα που διέπραξε η Ρωσία στη Τσετσενία σχολιάζοντας συχνά αρνητικά το Κρεμλίνο.

Μάλιστα, έγινε ιδιαίτερα γνωστή για την έντονη κριτική που εξαπέλυε εναντίον του τότε ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τον για παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Τσετσενία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ 2009, είχαν συλληφθεί δυο ακόμα αδέρφια του Atschchoi Martan, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για τη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ