Το ΚΚΕ ετοιμάζει ιδεολογικό λίφτινγκ - iefimerida.gr

Το ΚΚΕ ετοιμάζει ιδεολογικό λίφτινγκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προσαρμογές στο πρόγραμμα και στο καταστατικό του κόμματος ετοιμάζεται το ΚΚΕ να ανοίξει τον διάλογο ενόψει του 19ου Συνεδρίου που θα γίνει τον Απρίλιο ενώ από τις θέσεις επιβεβαιώνεται ότι και το πρόγραμμά του αναπροσαρμόζεται.

Το ΚΚΕ εγκαταλείπει το αντιμονοπωλιακό μέτωπο και στη θέση του έρχεται η πρόταση για λαϊκή εξουσία χωρίς στάδια, δηλαδή η επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Η εκτίμηση της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι ότι διαμορφώνονται δύο πόλοι. Η κεντροδεξιά με τη ΝΔ και η κεντροαριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πορεία αποσάθρωσης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, πιο συντηρητική από τη σοσιλδημοκρατία της Μεταπολίτευσης.

Το ΚΚΕ αποκλείει κάθε συνεργασία και συμμετοχή σε «αστική» κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «θεμελιακό λάθος ανοχής ή συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ