Ο Λοβέρδος στέλνει στον εισαγγελέα τα «πιράνχας» της Υγείας - iefimerida.gr

Ο Λοβέρδος στέλνει στον εισαγγελέα τα «πιράνχας» της Υγείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε χθες ότι σήμερα στις 10.30 καταθέτει στην εισαγγελία πρωτοδικών στοιχεία για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Υγείας είπε ακόμα και για τη συγχώνευση πέντε νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΙΚΑ, στην οποία θα προχωρήσει αύριο το υπουργείο. Πρόκειται για τέσσερα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να γράφουν σε συνταγολόγια του ΙΚΑ.

Ο κ.Λοβέρδος συμπλήρωσε ακόμα πως έως το τέλος του χρόνου θα εξοικονομηθούν άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ από το φάρμακο σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενώ μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα δοθεί νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, και θα ισχύσει μείωση 2,5% στα κέρδη των ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών.

Στη συνέντευξη συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, οποίος υπογράμμισε πως το ΙΚΑ πληρώνει τα «σπασμένα» του κλάδου Υγείας των νοσοκομείων και δεν μπορεί να τα διαχειριστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ